Nebojša Stefanović prisustvovao akciji Preventivni dan zdravlja (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Stefanović prisustvovao akciji "Preventivni dan zdravlja" (FOTO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je akciji „Preventivni dan zdravlja“ u okviru koje su pripadnici Policijske brigade PU za grad Beograd imali preventivne lekarske kontrole.

Ovo je akcija koja je pokrenuta na inicijativu ministra Stefanovića, a koja će biti sprovedena u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.

Pregled se sastoji iz dve faze - u prvoj psiholozi Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslova drže predavanje na temu „Životne krize i sistemi podrške“, dok je druga faza usmerena na fizičko zdravlje zaposlenih koji će, između ostalog, moći da provere krvni pristisak, šećer u krvi, puls, ali i da porazgovaraju sa lekarima o eventualnim zdravstvenim problemima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je preventivne preglede za sve svoje zaposlene. Naš zadatak je da naši zaposleni budu zdravi, bezbedni i da im pružimo svu moguću zaštitu i time pokažemo da vodimo računa o njihovom zdravlju i da brinemo o ljudima čiji svakodnevni rad garantuje bezbednost naše zemlje“, istakao je Stefanović.

Ministar je najavio da će se ova akcija sprovoditi u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.

„Važno nam je da policijski i drugi službenici Ministarstva imaju stalnu lekarsku brigu i nadzor i da mogu da obave kontrole i provere nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak, ali i sve druge preglede značajne za njihovo zdravlje“, naveo je Stefanović.

Prema rečima ministra, bitan segment je i psihološka prevencija, u okviru koje kolege iz Odeljenja za psihološku delatnost kroz razgovor policijskim službenicima naglašavaju da uvek mogu da računaju na podršku Ministarstva  i kolega.

„Važno nam je da svi ljudi u Ministarstvu znaju da imaju tim ljudi, ne samo iz Odeljenja za prevenciju, već iz čitavog Ministarstva, na koji mogu da se oslone i koji mogu da im pomognu i u teškim životnim trenucima koji nemaju veze sa poslom, ali i u svakodnevnom stresu koji policijski posao nosi“, poručio je ministar Stefanović.

Inače, rezultati zdravstvenih pregleda biće predočeni isključivo policijskim službenicima i neće se koristiti u bilo kakve druge svrhe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.