Nebojša Ilić − Manulać iz Zone Zamfirove

Izvor: Studnel.com, 25.Jun.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Ilić − Manulać iz Zone Zamfirove

Rođen je 25. juna 1973. godine u Beogradu. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Ateljea 212 od 1998. godine, igra u Narodnom pozorištu u Beogradu i pozorištu Boško Buha. Ponosni je otac troje dece kojima se, kako kaže, trudi da bude uzor. Poznatije predstave u kojima je igrao ili trenutno igra su: Kralj Lir, Radovan Treći, Džepovi puni kamenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << Don Žuan, Čovek je čovek, Noć bogova i mnoge druge.
Zapažene uloge ostvario je u televizijskim serijama Bela lađa, Ono naše što nekad bejaše i Crni Gruja. Publika ga ipak najviše pamti kao Manulaća u Zoni Zamfirovoj, Bogoljuba Marića, uzornog đaka iz Lajanja na zvezde, ili kao Boška Simonovića, Dunstera iz Montevidea. Za ulogu u predstavi Čekaonica, 2010. godine osvojio je Sterijinu nagradu za glumu. Osim ove, dobitnik je i nagrade Večernjih novosti za epizodnu ulogu u predstavi Pazarni dan, Zoranovog brka, nekoliko nagrada u Crnoj Gori i jedne nagrade na Filmskim susretima u Nišu za ulogu Bože Dunstera u Montevideu. Sudeći po trenutnom angažovanju, sva ova dostignuća i uloge su samo vrh ledenog brega.
 Izvori: atelje212.rs, imdb.com, putuart.com

nebojsa ilicna danasnji danglumacatelje 212

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.