Nebojša Đukelić dobija ulicu u Beogradu

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Đukelić dobija ulicu u Beogradu

Nebojša Đukelić, televizijski autor i selektor Festa, dobija ulicu u Beogradu, na Čukarici.

Selektor Festa i jedan od omiljenih televizijskih autora Nebojša Đukelić dobiće ulicu u Beogradu, saopštila je Direkcija Festa.

Na inicijativu Ivana Karla, selektora Festa, uz podršku Direkcije i Odbora festivala i pre svega Komisije za nazive spomenika i ulica Beograda, koja je prepoznala ovaj predlog, Skupština grada je na jučerašnjoj sednici donela odluku da Đukelić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobije ulicu u Beogradu na teritoriji opštine Čukarica.

Nebojša Đukelić je bio jedan od najuspešnijih selektora Festa i urednik filmskog programa RTS-a.

Dugi niz godina je pripremao i vodio Hronike Festa, bio je pokretač Festovizije iz koje je proizašao Treći kanal RTS, kao i autor kultne emisije "Pokretne slike" i kviza "Prvih 100 godina".

Đukelić je preminuo 1996. godine.

Direkcija Festa će, kako je nevedeno u saopštenju, sledeće godine, kada se za to steknu zakonski preduslovi, pokrenuti proceduru da ulicu u Beogradu dobije i idejni tvorac i prvi umetnički direktor festivala Milutin Čolić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.