Ne zna se sudbina Jeremića

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zna se "sudbina" Jeremića

Izvršni odbor DS završio je zasedanje ali se ne zna da li je Vuk Jeremić isključen iz sranke, jer ono koji su o tome odlučivali nisu hteli da se izjasne.

Izvesno je samo da je žalba Dušana Petrovića odbijena, tako da on više nije član Demokratske stranke.

Prema ranijim nezvaničnim najavama na sednici IO DS danas je i pitanje Vuka Jeremića koji nije ispoštovao odluku GO stranke i vratio poslanički mandat.

Sednica je počela oko 17 sati, a posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dva sata "većanja" članovi IO nisu bili spremni da novinarima potvrde ili demantuju Jeremićevu smenu.

Nezvanično, jedan broj odbora u Srbiji obavešten je pre dva dana da Izvršni odbor sigurno neće doneti odluku o isključivanju Jeremića iz stranke.

Nezvanično se saznaje da Jeremić dosad nije uputio nikakav odgovor na zahtev DS da vrati poslanički mandat, kako je to zatraženo odlukom Glavnog odbora DS.

Jeremić je ranije rekao da ne želi da vrati mandat jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom i zakonom koji poslanika, a ne stranku, tretira kao vlasnika mandata.

I dok se u sedištu DS odlučuje o njegovoj "sudbini" Jeremić se bavi poslovima u UN, a na Twitteru objavljuje govor koji je pripremio za jednu manifestaciju.

(agencije/MONDO, foto: Dragan Stanković, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.