Ne zanima me bezbednost, idem u Srebrenicu

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne zanima me bezbednost, idem u Srebrenicu"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da će definitivno ići na komemoraciju srebreničkim žrtvama u Potočare, uprkos lošim bezbednosnim procenama.

"Bezbednosne procene me nikad nisu zanimale", rekao je Vučić novinarima nakon susret sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom u Briselu.

On je kazao da ga ne zanimaju ni pojedine uvredljive izjave na račun Srbije.

"Sto puta sam se ugrizao za jezik da ne bih odgovarao na provokacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uvrede", rekao je Vučić i dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos.

Premijer je dodao da je jedino što je važno da se između srpskog i bošnjačkog naroda izgradi bolji i iskreniji odnos.

"Onima koji žele da ruše atmosferu, koji misle da time mogu nešto da dobiju, moram da kažem da za njih prosto nemam odgovor. Ne razumem šta to oni vide, a ja ne vidim, u kakvu to budućnost gledaju. Ništa ne razumem", rekao je Vučić.

On je istakao da je veoma važan drugačiji, iskreniji i otvoreniji odnos između Srba i Bošnjaka.

"To je prva stvar, a ne političke floskule, jer nešto od nas Evropa traži. U Briselu kažem da je mnogo važnije kakav ćemo stvarni odnos da imamo Srbi i Bošnjaci, a ne kako ćemo to da uređujemo po Briselu, Njujorku, Vašingtonu i drugde", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše današnju rezoluciju o Srebrenici koju je doneo Evropski parlament, Vučić je kazao da je primetio da su vodeću ulogu u tome imali hrvatski poslanici.

"Neću ništa više da kažem i sad ću se sto prvi put ugristi za jezik", rekao je premijer Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Ići ću u Potočare

Izvor: Studio B, 09.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da će ići na komemoraciju srebreničkim žrtvama u Potočarima, uprkos lošim bezbednosnim procenama...Vučić je u izjavi za RTS naveo da bezbednosne procene nikada neće biti razlog za odlazak ili neodlazak bilo kuda...Istakao je da nikada nije dovodio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.