Ne vidimo naznake da Vučić može da promeni dosledan stav

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 10:17

"Ne vidimo naznake da Vučić može da promeni dosledan stav"

Ako zemlje podržavaju neprijateljski korak, onda moraju da se nađu na listi neprijateljskih država, izjavio je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je dodao da ne treba nagađati da li će Srbija biti primorana da uvede sankcije Rusiji već je "bolje da gledamo sa nadom".

"Teško je reći da sankcije mogu da budu prijateljski potez, naravno da su neprijateljski", istakao je Bocan-Harčenko.

Ne vidimo naznake da predsednik Vučić može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da promeni dosledan stav. Polazi se od mišljenja većine srpskog stanovništva, kao i od privredne koristi koju Srbija, a i mi, ima, iako se sada suočavamo sa preprekama, jer je Srbija okružena zemljama koje podržavaju sankcije, objasnio je ruski diplomata.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Bocan-Harčenko je rekao da je Moskva razočarana stavom zapadnih zemalja koje pokušavaju rezoluciju 1244 da "bace u zaborav".

Ona je i dalje na snazi i verujem da će tek odigrati svoju ulogu. Niko zasad ne poriče da krajnja odluka o Kosovu mora da bude potvrđena na Savetu bezbednosti UN, bez obzira na sve razlike u stavovima, naglasio je on.

Bocan-Harčenko dodaje i da je pravedno i dugoročno rešenje za Kosovo moguće samo posle globane promene.

On je, komentarisao i proteste u Beogradu, ukazujući da je reč o "udarcu" na Vučića i Vladu Srbije, koji vode suverenu i nezavisnu politiku i postižu dobre privredne rezultate u teškim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Harčenko: Moskva ne vidi naznake da Srbija može da promeni stav po pitanju sankcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2023

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da Moskva "ne vidi naznake da Srbija može da promeni dosledan stav" po pitanju sankcija Rusiji i da ne treba nagađati da li će biti primorana da to učini, ali i dodao da u Rusiji "postoji kriterijum neprijateljskih poteza".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.