Ne verujem da je bilo koji Orbanov korak neprijateljski Dačić se oglasio nakon navoda o mapi VELIKE MAĐARSKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 15:08

"Ne verujem da je bilo koji Orbanov korak neprijateljski" Dačić se oglasio nakon navoda o mapi VELIKE MAĐARSKE

Srbija nikada nije imala bolje odnose sa severnim susedom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas komentarišući spomen ploču sa mapom "velike Mađarske" koju je navodno otkrio mađarski premijer Viktor Orban, a što je u međuvremenu demantovao ambasador te zemlje u Srbiji, da Srbija ne shvata taj potez kao pretnju teritorijalnom integritetu i poručio da dve zemlje nikada nisu imale bolje odnose.

Dačić je na konferenciji za novinare kazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija unapredila svoje odnose sa Mađarskom i da Orban i ministar spoljnih poslova Piter Sijarto jesu faktori koji, kako kaže, najviše podržavaju Srbiju u svim razgovorima koji se odvijaju.

- Ne verujem da je bilo koji Orbanov korak bio neprijateljski prema Srbiji. Ovih dana im je godišnjica nekih događanja i mi kada se sećamo nekih vremena i pokažemo kartu iz Dušanovog vremena to nekog pogađa - primetio je Dačić.

Ponovio je da Srbija nikada nije imala bolje odnose sa Mađarskom i da ta spomen ploča ne treba da bude povod za "neke teorije zavere".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.