Izvor: B92, 24.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne sa onima koji hoće devalvaciju"

Beograd -- G17 Plus neće ići u vladu sa onima koji predlažu devalvaciju dinara, rekao predsednik G17 plus Mlađan Dinkić.

U saopštenju G17 Plus se navodi da je Dinkić na konvenciji u Zemunu istakao da izvoz ne bi rastao u slučaju devalvacije dinara, već da je Srbiji potreban nov model kroz koji će se stimulisati razvoj novih preduzeća koja će biti sposobna da izađu na strana trzišta.

Dinkić je predstavio plan G17 Plus u pet tacaka čijom će se realizacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se navodi, u narednih pet godina prepoloviti stopa nezaposlenosti.

Prema njegovim rečima, plan predviđa dugoročne kredite za mlade preduzetnike, povoljne kredite za mala i srednja preduzeća gde država preuzima 90 odsto rizika, izgradnju industrijskih zona iz Nacionalnog investicionog plana u svim opštinama u Srbiji.

Taj plan zatim, kako je naveo, predviđa i snižavanje poreza na plate i finansijska stimulacija zapošljavanja kod podizanja potpuno novih fabrika gde će država davati od dve do 10.000 evra po novozaposlenom, ukoliko investitor zaposli najmanje 50 ljudi.

Govoreći o stambenim kreditima za mlade i predlozima da se ukine porez na kupovinu prvog stana, Dinkić je ocenio da se ukidanjem tog poreza ne bi ništa dobilo jer bi sav novac otišao građevinarima, a građani ne bi osetili nikakav boljitak.

"Prethodna vlada je loše postupila kada je podigla porez na prenos vlasništva sa tri na pet odsto. G17 Plus će predložiti da se ta stopa snizi na dva odsto. Na taj način građani će plaćati manje, a tržište nekretnina će se razvijati", istakao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.