Ne ratu; Ko je novinarka koja se usprotivila Putinu? Preti joj 15 godina zatvora VIDEO

Izvor: B92, 15.Mar.2022, 02:05

"Ne ratu"; Ko je novinarka koja se usprotivila Putinu? Preti joj 15 godina zatvora VIDEO

Novinarka Marina Ovsjanikova, koja radi za rusku televiziju Kanal 1, tokom emitovanja emisije upala je iza spikerke držeći u rukama antiratni transparent.

Na transparentu koji je Marina Ovsjanikova držala u rukama pisalo je: "Ne ratu. Zaustavite rat. Ne verujte propagandi. Oni vas lažu".

Ona se u emisiji pojavila nekoliko sekundi dok je spikerka čitala vesti, nakon čega je televizija u etar pustila drugi izveštaj kako se Marina ne bi videla.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ju je odvela i pretpostavlja se da je sada u pritvoru.

Kanal 1 je saopštio da sprovodi interni izveštaj zbog incidenta.

Marina Ovsjanikova bila je zaposlena kao novinarka i urednica na televiziji.

U unapred snimljenoj poruci podeljenoj na društvenim mrežama nakon incidenta na televiziji uživo, Ovsjanikova je rekla da je "ono što se dešava u Ukrajini zločin, te da je Rusija agresor u ovoj priči".

"Ovo što se dešava u Ukrajini je zločin, i Rusija je agresor. Odgovornost za ovu agresiju leži na ramenima jedne osobe. Ta osoba je Vladimir Putin. Moj otac je Ukrajinac, moja majka je Ruskinja, i oni nikada nisu bili neprijatelji. Ogrlica oko mog vrata je simobol koji govori da Rusija mora pod hitno da obustavi bratoubilački rat dok se naš bratski narodi mogu pomiriti", kazala je.

Kako je navela, na nesreću je poslednjih godina radila za Prvi kanal, radeći na propagandi Kremlja, i duboko ju je sramota zbog toga.

"Stidim me je što sam dozvolila da se emituju laži na televiziji. Sramota me je što sam bila deo 'zombiranja' ruskog naroda. Bili smo tihi 2014. godine kada je sve počelo. Nismo izašli na proteste kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Jednostavno smo gledali taj anti čovečanski režim. I sada ceo svet nas je odgurnuo od sebe. I narednih deset generacija naših pokolenja neće se oprati od sramote ovog bratoubilačkog rata. Mi smo Rusi: Misleći, inteligentni. Samo je na našoj psihičkoj snazi da zaustavimo ovo ludilo momentalno. Izađite na protest. Ne plačite se ničega. Ne mogu sve da nas zatovre", istakla je.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.