Ne primenjuj silu protiv naroda, smenjen šef Generalštaba

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 12:25

"Ne primenjuj silu protiv naroda", smenjen šef Generalštaba

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je, posle zahteva vojske da podnese ostavku, smenio šefa Generalštaba Onika Gasparjana.

Prethodno je Generalštab oružanih snaga Jermenije zatražio ostavku Pašinjana i upozorio ga da ne primenjuje silu protiv naroda, prenosi agencija RIA Novosti.

Zahtev vojske za smenu Pašinjana usledio je dan nakon što je predsednik Armen Sarkisjan, na predlog Pašinjana, smenio prvog zamenika šefa Generalštaba Tirana Hačatrijana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je, prema izveštajima medija, ismejao reči šefa vlade o raketnim sistemima Iskander. Pašinjan se suočava sa protestima u zemlji od postizanja primirja sa Azerbejdžanom o spornom regionu Nagorno Karabah, u novembru prošle godine.

Jermenski premijer Nikola Pašinijan rekao je danas da je zahtev Generalštaba da podnese ostavku, pokušaj vojnog puča i pozvao vojsku da sluša njegova naređnja a svoje pristalice da izađu na ulice da ga podrže.

U međuvremenu, gomila opozicionih demonstranata preplavila je ulice jermenske prestonice uz skandiranje da je premijer izdajica i da podnese ostavku.

Pristalice opozicije blokirale su ulice oko Jerevana, parališući saobraćaj širom glavnog grada.

Demonstracije na kojima se traži ostavka Pašinijana izbile su u novembru prošle godine, posle potpisivanja sporazuma o prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu kojim je Azerbejdžan dobio velike delove teritorije u toj oblasti posle višedecenijskog sukoba dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vojska traži ostavku jermenskog premijera, on smenio šefa Generalštaba

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je, posle zahteva vojske da podnese ostavku, smenio šefa Generalštaba Onika Gasparjana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.