Izvor: B92, 18.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne primamo diktirane izjave"

Beograd -- Vladeta Janković smatra da odnos prema Tribunalu ima posledice na unutrašnju politiku, od čega zavisi i ko će voditi buduću vladu.

Gostujući u Utisku nedelje B92, savetnik premijera Srbije Vladeta Janković je zahtev dela međunarodne zajednice da se premijer Koštunica obrati javnosti i jasno kaže da Ratko Mladić mora biti uhapšen, ocenio kao pokušaj narušavanja nacionalnog dostojanstva.

"Koštunica je davao niz izjava da će Mladić biti priveden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čim bude bio lociran. Dalje insistiranje je, zapravo, ponižavanje i podrivanje autoriteta jedne politilke ličnosti. A i više od toga, to je stvar nacionalnog dostojanstva. Ne može neko da dođe i da vam izdiktira tekst", rekao je Janković.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić je kazao da bi takav potez premijera Srbije potvrdio političku spremnost da se Mladić uhapsi, kako međunarodnoj zajednici, tako i svim građanima Srbije.

"Po krajnje hipotetičkom scenariju, ako jedan policajac na ulici sretne Ratka Mladića, on sam ne zna da li će ga uhapsiti ili neće, jer to nije čuo ni od jednog državnog funkcionera", rekao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.