Ne prestaju: Hrvati snimaju film o Domovinskom ratu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2013, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne prestaju: Hrvati snimaju film o Domovinskom ratu

U Hrvatskoj se trenutno snima najskuplji film u istoriji njihove kinematografije, a radi se o takozvanom Domovinskom ratu, odnosno, o njihovom pogledu na sukobe na području Slavonije 1991. godine.

Film “Broj 55″ već je probio predviđeni budžet od 6,5 miliona kuna, odnosno 850.486 evra, a bavi se životima hrvatskih branitelja koje su, kako je napisano u scenariju, “1991. pobili četnici u slavonskom selu Kusonje”.

Govoreći o scenografiji, na zidu jedne od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kuća na setu ćirilicom piše “Kolji, Veljko, kolji”, čuju se pucnji, snima se scena kada “četnici” zauzimaju kuću. “Broj 55″ prvi je iz serijala HRT-ovih filmova o najvažnijim bitkama hrvatskog Domovinskog rata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ne prestaju: Hrvati snimaju film o Domovinskom ratu

Izvor: Dzungla.org, 09.Dec.2013

U Hrvatskoj se trenutno snima najskuplji film u istoriji njihove kinematografije, a radi se o takozvanom Domovinskom ratu, odnosno, o njihovom pogledu na sukobe na području Slavonije 1991. godine.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.