Ne poštuje VOLJU NARODA: Oglasio se Zaev posle odluke Sobranja o novom imenu Makedonije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne poštuje VOLJU NARODA: Oglasio se Zaev posle odluke Sobranja o novom imenu Makedonije (FOTO)

Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je večeras građanima Makedonije uspešnu misiju izglasavanja inicijative za pokretnje ustavnih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom.

- Sa 80 glasova ''za'' parlament je usvojio odluku o izmeni Ustava. Čestitam Makedoniji. Misija je uspešno obavljena - napisao je Zaev na svom Tviter profilu.

Почитувани граѓани, денеска е историски ден за нашата земја. Заедно напишавме >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << историја! pic.twitter.com/pSndIYKIjO

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) October 19, 2018

Te promene bi trebalo da omoguće promenu imena u Republika Severna Makedonija u skladu sa Sporazumom iz Prespe makedonskog premijera Zorana Zaeva i premijera Grčke Aleksisa Ciprasa.

Glasanje je usledilo posle višečasovnog ubeđivanja poslanika VMRO-DPMNE da odstupe od stavova te stranke i podrže ustavne promene, kojima se Makedoniji otvaraju vrata evrointegracija.

Собранието на Република Македонија, следејќи ја волјата на граѓаните, со 2/3 мнозинство овозможи да зачекориме низ отворените порти во најголемите западни сојузи во светот.

Македонија ќе биде дел од европското семејство! pic.twitter.com/d6Vz52kgyI

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) October 19, 2018

Poslanici opozicije u više su navrata tokom dana optuživali vladajuću koaliciju da je pokušala da potplati ili zastraši poslanike iz redova VMRO-DPMNE.

Iste optužbe stizale su iz redova vladajućih stranaka, čiji su predstavnici optuživali VMRO-DPMNE da preti svojim poslanicima.

Obe strane su zatražile istragu o događajima koji su prethodili glasanju.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

REAKCIJE NA GLASANjE U MAKEDONIJI: Cipras: Čestitam Zaevu; Stoltenberg: Istorijska mogućnost za ulazak u NATO; Mickoski: "Crni petak" makedonske istorije

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2018

"Sa 80 glasova ''za'' parlament je usvojio odluku o izmeni Ustava. Čestitam Makedoniji. Misija je uspešno obavljena", napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu. Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je u petak uveče građanima Makedonije uspešnu misiju izglasavanja inicijative...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.