Ne plaši se referenduma

Izvor: Politika, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne plaši se referenduma

Za probleme u funkcionisanju SO Bogatić odgovorni odbornici, koji su se namenjali stranačkih dresova

Bogatić – Predsednik opštine Bogatić, diplomirani veterinar Radenko Petrić, koji je i predsednik OO SPS u ovoj sredini sa pretežno seoskim stanovništvom, odbacio je juče optužbe odborničke većine iz redova DS, DSS, NS, G17, SPO, NSS i GG "Milivoje Čonjagić", koji su zatražili njegov opoziv. On ističe da se ne plaši referenduma, koji je Opštinska izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << komisija zakazala za 11. mart ove godine.
– Ništa nezakonito nisam radio, pa ne zazirem ni od krivične prijave koja je podneta protiv mene, jer sam, navodno, novcem poreskih obveznika plaćao zamenika Aleksandra Vulovića, čiju je saglasnost na imenovanje SO povukla. Vulović je primio samo jednu nadoknadu, a ne platu, za period dok odluka nije objavljena u Službenom glasniku – kaže Petrić.

On ističe da su za probleme u funkcionisanju SO Bogatić upravo odgovorni odbornici, koji su se namenjali stranačkih dresova. Tipičan primer, prema njegovim rečima, jeste aktuelni predsednik lokalnog parlamenta Zoran Vilić, koji je najpre bio u DSS, pa u Čovićevim partijama DA i SDP, a sada je član NS.

– Od konstituisanja 28. decembra 2004. godine, SO je četiri puta birala predsednika. Na čelu saziva prvo je bio radikal dr Zoran Milošević, potom Zoran Vilić, kao član DSS, pa radikal Dejan Milivojević, i na kraju ponovo Vilić, ali ispred NS. Iako je ova funkcija volonterska, Vilić je oba puta izdejstvovao da prima platu. SO je vrlo često donosila odluke zbog zadovoljavanja ličnih interesa političkih prelatača – tvrdi Petrić.

Predsednik opštine objašnjava da je zbog toga izbio i sukob oko osnivanja Direkcije za poljoprivredu i selo, jer namera skupštinske većine nije bila da se stimuliše ova izuzetno značajna oblast, već da se zaposle stranački istomišljenici sa neodgovarajućom stručnom spremom.

– Ovogodišnji budžet nije donet jer su odbornici insistirali da se javna potrošnja drastično poveća kreditnim zaduženjima opštine. Ko bi i kako te kredite vraćao, najmanje ih je bilo briga – kaže Petrić.

On priznaje da je u Komunalno preduzeće 2005. primljena njegova supruga, hemijski tehničar po zanimanju. Pošto je pune 24 godine bila na Birou, smatra da je "sasvim normalno da negde počne da radi".

– Jesam javno rekao da mi žena za sada nije rod. Ali, možda će uskoro i biti, jer sam stariji čovek – odgovara na optužbe odbornika predsednik opštine Bogatić Radenko Petrić.

M. M.

[objavljeno: 16.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.