Ne osećam se bezbedno zbog pretnji

Izvor: Beta, 21.Jan.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne osećam se bezbedno zbog pretnji

BEOGRAD, 21. januara 2015. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je da se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija i da su umesto kritika na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije lične diskvalifikacije.

"Ovde se kritičari smatraju izdajicama", rekao je Janković za televiziju N1 i istakao da bi trebalo da se aktiviraju širi kontrolni mehanizmi kao što je Skupština Srbije.

Na pitanje na osnovu čega je izjavio da ima saznanja da Vojnobezbednosna >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << agencija (VBA) prikuplja podatke o liderima sindikata i političkim partijama, Janković je odgovorio da je do njih došao na osnovu dokumenata i izjava gradjana od kojih neki rade u službama.

"Nema zakonske osnove koja može dozvoliti da VBA prikuplja podatke o sudijama. Ako postoji sumnja da je neki sudija korumpiran onda to radi policija i civilna služba ali ne VBA. To važi i za lidere političkih partija. Ako su tačna saznanja ona ne mogu biti opravdana zakonom", rekao je ombudsman.

On je rekao da je predsednika Srbije Tomislava Nikolića obavestio o svemu, pre nego što je izašao u javnost.

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je nadležne organe da spreče narušavanje bezbednosti zaštitnika gradjana Saše Jankovića ukoliko je on zaista ugrožen.

Poslanik SNS Milovan Drecun rekao je u sredu da je za njegovu stranku neprihvatljivo da se zaštitnik gradjana, koji radi veoma odgovoran posao, ne oseća bezbedno.

Povodom izveštaja ombudsmana u kojem navodi da ima saznanja da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) nezakonito prikupljala podatke o liderima sindikata i političkim partijama, Drecun je rekao da "sve takve tvrdnje treba proveriti i videti koliko ima istine u tome".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.