Ne odustajemo od politike Đinđića

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne odustajemo od politike Đinđića"

Leskovac -- Čedomir Jovanović izjavio da liberali nikada neće odustati od politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, te da je takva politika uslov svih uslova.

Jovanović tvrdi i da se "u ovoj suludoj kampanji svi predstavljaju kao novi i svi napadaju LDP da hoće u vlast", a da je vreme da liberali sprovedu svoju politiku, koja je prekinuta 2003. godine ubistvom Đinđića.

"Djinđićeva politika oduvek je bila jedina politika LDP i jedino je naša politika oduvek Djinđićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politika. Od nje nikad nećemo ni za korak odustati i ona je uslov svih uslova svake buduće koalicije i svake vlade u kojoj možemo biti", rekao je Jovanović na predizbornom skupu u Leskovcu.

On je naveo da predstojeće glasanje nije za ili protiv lidera SNS Aleksandra Vučića, kao ni za ili protiv lidera SPS Ivice Dačića, DS Dragana Djilasa, Nove demokratske stranke Borisa Tadića ili njega, kao lidera LDP.

"Ovo je glasanje o poslu koji moramo da uradimo, o kom samo mi govorimo, o kom se sa vama dogovaram - da podignemo fabrike, obnovimo bolnice, vratimo bezbednost i budućnost deci. Kaznite sve koji su bili vlast i ovaj posao nisu uradili", rekao je Jovanović, a saopštio je LDP.

LDP, kako je dodao, na glasanje stavlja ono za šta se oduvek zalaže, a to je odbrana slobode i prava, podsticanje tolerancije i zaštita prava na različitost, reformisanje zakona, pravljenje zemlje efikasnijom, sprečavanje samovolje i neznanja, zaustavljanje nasilja, dovođenje krivaca pred lice pravde, zaštita nemoćnih...

On je naveo da je cilj LDP da se sagradi Evropa u Srbiji, a da je do Srbije da za to glasa ili ne.

"Posle izbora ćemo videti imamo li saveznike za taj posao za koji se godinama zalažemo, bez ikakvih ustupaka i kompromisa sa naše strane. Mi se ne nudimo za društvo, mi društvo biramo", poručio je Jovanović.

On je ocenio da je LDP jedina opozicija u Srbiji i da ta stranka nikada nije bila na vlasti, na kojoj su bile sve stranke i posle čega je građanima samo bilo gore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ne odustajemo od politike Đinđića"

Izvor: Akter, 06.Mar.2014

Čedomir Jovanović izjavio da liberali nikada neće odustati od politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, te da je takva politika uslov svih uslova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.