Ne očekujem dramaticne promene posle mađarskog referenduma

Izvor: Prva.rs, 03.Okt.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očekujem dramaticne promene posle mađarskog referenduma

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, rekao da Srbija sa Mađarskom ima korektne odnose, bez ozbira što, kako je rekao, nisu sve odluke mađarskih vlasti "olakšale život građanima Srbije".
"Verujem da će, kao i do sada, mađarske vlasti, ukoliko bude određenih promena, prvo o tome obavestiti Srbiju, kao što su to i do sada radile", rekao je Stefanović.
On je dodao da do sada nije bilo naznaka da će biti drugačijih postupanja mađarskih vlasti.
"Videćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << šta će se događati u narednim danima, ali ne očekujem dramatične promene jer ne vidim kakve bi dramatične promene uopšte mogle da se dese", naveo je Stefanović.
Ministar je istakao da Srbija nije zadovoljna zato što ne postoji jasna poruka EU šta se očekuje od svih država, kako Unije, tako i onih koje nisu njene članice.
Stefanović je dodao da je posao nadležnih u Srbiji da budu sposobni da odbrane državnu granicu i da svakog dana najmanje 150-200 migranata bude sprečeno u ilegalnom prelasku granice.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

"Bez promena posle mađarskog referenduma i izbora u BiH"

Izvor: RTS, 03.Okt.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ne očekuje, posle referenduma u Mađarskoj o odbacivanju prihvata migranata po kvotama EU, nikakve dramatične promene i dodao da će se, kao i do sada, nastaviti dobra saradnja srpskih i mađarskih vlasti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.