Ne možemo da se smirimo dok on ne prestane da radi to

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne možemo da se smirimo dok on ne prestane da radi to"

Poslanik PDP u Skupštini RS Draško Stanivuković i Ivan Begić će podneti krivične prijave protiv načelnika Odeljenja za imovinske delikte PU BL Miloša Bandića.

Oni su naveli da će podneti prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji smrću.

"Mi se ne možemo smiriti ni kao ljudi ni kao javnost dok on (Bandić) ne prestane raditi posao koji radi. Treba da mu bude trajno zabranjeno da radi, jer nije sposoban, nije siguran i opasan je po javnost", kazao je Stanivuković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle saslušanja u policiji.

On je, zajedno sa Begićem, danas ispitan u policiji, koja ga tereti za "neometano tonsko snimanje i prisluškivanje".

Stanivuković je nedavno na društvenim mrežama objavio audio-snimak, a koji se, kako je naveo, odnosi na policijsko saslušanje njegovog saradnika Ivana Begića.

Na tom snimku se čuje kako inspektor Bandić govori Begiću da ima mnogo ovlašćenja i da može da mu uradi šta god hoće i kada hoće, između ostalog, da ga "zgazi i išamara" kad god ga vidi u gradu.

"Država mi je dala pištolj i rekla – Miloše izvoli", rekao je tada inspektor Bandić.

Snimak je sačinjen prilikom ispitivanja Begića dan nakon što je u dvorištu porodične kuće oštećen automobil poslanika Draška Stanivukovića.

Stanivuković je rekao da je policiju tokom današanjeg saslušanja više interesovalo to ko je snimio Bandića, nego što je inspektor Bandić pretio Begiću.

Begić je izjavio da je policiji rekao da nastavi da radi svoj posao i otkrije ko je izvršio "neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje".

On je naveo da su ovoga puta na saslušanju, na koje je došao u pratnji advokata, inspektori bili korektni prema njemu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.