Ne može jedan čovek sam da spasava zemlju

Izvor: B92, 07.Nov.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne može jedan čovek sam da spasava zemlju"

Brazilija -- Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da ne može jedan čovek sam na vlasti da "spasava" Brazil ako blisko ne sarađuje sa drugim organima.

Bolsonaro je drugog dana boravka u Braziliji posetio Vrhovni sud gde je razgovarao s predsednikom suda Dijasom Tofolijem.

"Nijedna osoba sama ne može da spase našu zemlju. Potreban je tim, ujedinjena vlast koja će zajedno s narodom da predloži alternative kako bi Brazil zauzeo mesto koje mu pripada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na međunarodnoj sceni", rekao je Bolsonaro.

Novi predsednik koji zvanično preuzima dužnost 1. januara, tokom dana treba da se sastane sa odlazećim predsednikom Mišelom Temerom.

Ekstremni desničar (63) stigao je juče u Braziliju, prvo putovanje od predsedničkih izbora održanih 28. oktobra na kojima je osvojio 55 odsto glasova i pobedio levičarskog kandidata Fernanda Hadada.

Bolsonaro je posle izbora bio u svom domu u Rio de Žaneiru gde se još oporavlja posle napada nožem 6. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.