Ne mogu se stavovi o društvenim grupama tek tako menjati

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne mogu se stavovi o društvenim grupama tek tako menjati"

I pored niza zakona i nacionalnih strategija, i dalje je značajan procenat građana koji smatraju da je diskriminacija prema pojedinim grupama - prihvatljiva.

O tome može li taj odnos makar unekoliko da se promeni u narednoj godini, za Kažiprst je poverenica za zaštitu ravnopravnmosti Brankica Janković.

Kako ona kaže, nadležni će uvek biti dostupni građanima, ali dodaje da nije sigurna da se situacija može značajno promeniti za jednu godinu.

“Treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budemo realni i da ne očekujemo da se tako brzo menjaju stavovi prema bilo kojoj društvenoj grupi”, izjavila je ona.

Šta je još Brankica Janković rekla o ovoj temi pogledajte u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.