Ne ljuti se čoveče protiv stresa u MUP-u

Izvor: Mondo, 05.Okt.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne ljuti se čoveče" protiv stresa u MUP-u

Zbog neadekvatne opreme, policajci na ulici uz "ne ljuti se čoveče" prekraćuju vreme, tvrde u sindikatu.

Sindikat srpske policije saopštio je danas da su mnoge patrole policije u Srbiji "pešačke", jer država nije obezbedila adekvatan broj službenih vozila ili gorivo, te su policajci prinuđeni da slobodno vreme provode na ulici i zbog toga odmor na pauzi uz društvenu igru "ne ljuti se, čoveče" ne treba posmatrati kao negativanu pojavu.

Povodom vesti objavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u pojedinim medijima o policajcima koji u uniformi igraju "ne ljuti se, čoveče", Sindikat srpske policije ističe da, kao i svi drugi zaposleni u Srbiji, i policijski službenici imaju pravo na pauzu i odmor, što je garantovano zakonom.

Svaki radnik u Srbiji, nezavisno od struke, svoje vreme za pauzu može da utroši u zavisnosti od lične želje i potrebe obedovanjem ili odmaranjem uz društvenu igru, navodi se u saopštenju i dodaje da u recesiji policajci, sa niskim primanjima, ne mogu sebi svakog dana da priušte obrok u ugostiteljskim objektima.

Korišćenje odmora uz društvenu igru se ne sme posmatrati kao negativana pojava i o tome izveštavati u negativnom smislu, jer je naučno dokazano da su policijski službenici jedna od najčešćih profesija koja je podložna konstantnom stresu, ukazuje sindikat.

Dokaz za to je, kako ističu, veliki broj samoubistava među uniformisanim pripadnicima policije.

Upravo opuštanje uz društvenu igru "ne ljuti se, čoveče" može biti dobar primer i način opuštanja i oslobađanja od stresa, ocenjuje se u saopštenju.

Sindikat u saopštenju izražava žaljenje zbog toga što poslodavac srpskoj policiji nije obezbedio nijedan način za oslobađanje od stresa, za razliku od drugih policija u svetu.

(Fonet)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.