Ne jenjava: Demonstranti na auto-putu, krenuli ka Jerusalimu

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 15:55

Ne jenjava: Demonstranti na auto-putu, krenuli ka Jerusalimu

Jerusalim -- Stotine demonstranata koji se protive reformi pravosuđa izašli su danas na glavni auto-put iz Tel Aviva prema Jerusalimu.

Oni su krenuli iz Tel Aviva na put od 66 kilometara, a prenoćiće u obližnjim parkovima ili na poljoprivrednim zemljištima, prenosi Rojters.

Mnogi nose zastave Izraela i skandiraju: "Demokratija". Njihov plan je da dođu do Jerusalima i da se okupe ispred parlamenta pre početka procesa ratifikacije predloga zakona kojim bi se ograničila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovlašćenja Vrhovnog suda.

Vlada Benjamina Netanijahua tvrdi da je reforma nužna kako bi se uspostavila ravnoteža među granama vlasti, međutim ankete ukazuju na veliku zabrinutost među Izraelcima, navodi britanska agencija.

Glasanje o predlogu zakona trebalo bi da bude održano sledeće nedelje u Knesetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.