Ne gasite aplikacije, evo i zašto!

Izvor: Mondo, 13.Dec.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne gasite aplikacije, evo i zašto!

Ako ste konstantno gasili aktivne aplikacije na telefonu, radili ste pogrešnu stvar.

Mnogi korisnici pametnih telefona misle da će ako stalno budu zatvarali aplikacije na telefonu uspeti da uštede bateriju. Međutim, u realnosti to zapravno nije tako, navodi CNET.

Kada izađete iz aplikacije ona ostaje u RAM memoriji kako biste je kasnije što pre pokrenuli i nastavili gde ste stali. Ne troši se baterija kao što neki misle jer zapravo, ona ne radi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pozadini.

Kada isključite, odnosno zatvorite aplikaciju (uklonite iz Task menadžera), brišete je iz RAM memorije telefona. Ovo znači da će naredni put kada je budete pokrenuli telefon uložiti više napora kako bi je vratio u memoriju.

Ako želite da produžite trajanje baterije pokušajte da to uradite nekim drugim dostupnim opcijama. Deaktivirajte push notifikacije, ili onemogućite korišćenje interneta određenim aplikacijama.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.



Izvor: CNET

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.