Ne damo Ljubu: Roditelji pisali premijerki

Izvor: Mondo, 03.Sep.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne damo Ljubu: Roditelji pisali premijerki

U Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" i danas širom otvorena vrata - roditelji potpisuju saglasnost da deca neće ići na nastavu zbog iznenadne smene direktora Miroljuba Mosurovića. Roditelji poslali pismo predsednici Vlade Ani Brnabić

Nastave u Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" nije bilo prvog dana nove školske godine, a neće je biti ni u ponedeljak. Sutra će samo prvaci imati predviđene časove, dok nastava za ostale učenike neće biti održana. Tako su odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << roditelji učenika škole, nezadovojni zbog iznenadne smene direktora Miroljuba Mosurovića, koju je dan uoči nove školske godine potpisao ministar prosvete Mladen Šarčević.

Juče i danas roditelji, koji su se u petak okupili ispred škole ujutro i uveče kako bi pružili podršku smenjenom direktoru, u holu škole potpisuju saglasnost da deca neće ići na nastavu dok ministar ne povuče rešenje o smeni.

Roditelji uporni - deca neće ići na nastavu

Prethodno je direktor Mosurović na skupu kojem je prisustvovalo više stotina roditelja okupljenih u dvorištu škole pozvao ministra Šarčevića da poseti školu, koju je komisija Ministarstva prosvete dala najvišu ocenu, i razgovara sa njim.

Savet roditelja u međuvremenu je napisao i pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u kojem su je informisali da deca nisu krenula 1. septembra u školu. Roditelji u pismu upućenom premijerki između ostalog navode da je "rad škole destabilizovan odlukom ministra o smeni direktora Mosurovića i raspuštanjem Školskog odbora", kao i da za njih "to de facto znači privremenu upravu u najboljoj zemunskoj školi, prema stručnoj oceni istog tog ministarstva".

"Ne damo direktora Ljubu!"

Roditelji su obavestili premijerku da su odlučili da do daljeg ne šalju decu u školu i u želji da se stanje u školi što pre vrati u normalu, odnosno đaci na nastavu, zamolili su je "da iskoristi svoj autoritet prve osobe Vlade Srbije i da naloži ministru da se stanje u školi Svetozar Miletić vrati u period pre donošenja rešenja o smeni direktora Mosurovića".

Savet roditelja škole navodi da su uočene nepravilnosti zbog kojih je Mosurović smenjen "bile nepravilnosti, a ne teško kršenje relevantnih zakona, kao i da rešenje o razrešenju direktora sadrži opise nepravilnosti, koje su otklonjene još u januaru". Roditelji, koji tvrde da su "uvek bili i ostali najžešći kritičari rada direktora i nastavnog osoblja škole", navode i da smatraju "da je razrešenje neprimerena mera, jer ne sagledava odnos nepravilnosti i dobrog rada", uz podsećanje da je u poslednjem stručnom postupku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja OŠ "Svetozar Miletić" ocenjena najvišom ocenom - četiri, baš kao i direktor Miroljub Mosurović.

Protest za Ljubu: Deca neće ići u školu! (VIDEO)

Direktor, kao i nastavno osoblje Osnovne škole "Svetozar Miletić" sutra će doći na posao, ali đaci, odlukom roditelja neće ići na nastavu. Roditelji će se okupiti u ponedeljak u 19 časova opet ispred škole, kada bi direktor Mosurović trebalo da ih informiše o tome da li je razgovarao sa ministrom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.