Ne daju nam pod Ostrog, legitimišu nas pred crkvom

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 14:20

"Ne daju nam pod Ostrog, legitimišu nas pred crkvom"

Podgorica -- Građani Crne Gore žalili su se Savetu za građansku kontrolu rada policije koji proverava navode da im nije dozvoljeno da automobilima prođu ka manastiru Ostrog.

Oni su se žalili i da ih legitimišu pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, te da jednom od njih nije dozvoljeno da uđe u dvorište seoske crkve.

Podgoričke Vijesti pišu da je Savet dobio pritužbe troje građana na postupanje policijskih službenika pri njihovoj nameri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se koriste garantovanom slobodom veroispovesti i izraze svoja verska uverenja.

Sve pritužbe su uzete u rad i pokrenuti su postupci odgovarajućih provera, piše podgorički dnevnik i dodaje da jedan od podnosilaca pritužbe poseduje i video-zapis postupanja policije.

Savet je, navodi se, preporučio da se u CB Podgorica organizuje sastanak odgovarajućeg starešine, građanina i člana Saveta koji je zadužen predmetom kako bi se zajednički pregledao snimak u posedu građanina i pružila sva potrebna pojašanjenja u vezi konkretnog događaja, saopšteno je iz Saveta.

Istakli su da od Uprave policije očekuju detaljna informacije o preduzetim merama i radnjama.

Iz Uprave policije još se nisu oglasili povodom ovih pritužbi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.