Ne bih da se mešam, iako bih želeo

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne bih da se mešam, iako bih želeo"

Predsednik EK Žan Klod Junker u poslednjem obraćanju pred izbore za EP osvrnuo se na krizu u austrijskoj vladi, porukom da ne bi da se meša, "iako ima želju".

"Rado sam došao u Beč, ne da se aktivno umešam u krizu vlade, iako bih imao želju, već da učestvujem u radu parlamenta", kazao je na početku obraćanja na kongresu Evropskog saveza sindikata.

Junker je time aludirao na aferu oko Hajnca Kristijana Štrahea, doskorašnjeg vicekancelara i lidera desničarske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slobodarske partije Austrije (FPO), koji je bio prinuđen da okonča političku karijeru zbog video-snimaka na kojima jednoj Ruskinji nudi državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Junker je oduvek bio kritičan prema Slobodarskoj partiji i njenoj negativnoj politici prema EU, smatrajući da se ta stranka zalaže za razbijanje Unije.

U obraćanju predstavnicima evropskih sindikata Junker je kazao da se njima rado obraća, jer je i sam bio član sindikata pre nego što je postao ministar rada Luksemburga.

"I kao predsednik Evropske komisije sam ostao član sindikata. Isplati se i kao sindikalac izaći na evropske izbore i potisnuti opasnost koja preti od desnice", poručio je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.