Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Ne)autorizovana Karla del Ponte

Hag -- Novinarka Silvi Maton demantuje navode Antona Nikoforova da je objavila neautorizovanu verziju intevjua sa Karlom del Ponte.

Metonova objašnjava da sve što je u tom intervjuu rečeno, uključujuči i izjavu haške tužiteljke o odgovornosti međunarodne zajednice za zločine u Srebrenici, može da potvrdi audio snimkom intervjua.

Novinarka Silvi Maton objašnjava da Karla del Ponte nikada ne traži autorizaciju svojih intervjua i da je razvgovor dogovoren i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << realizovan bez posredovanja Antona Nikiforova.

U intervjuu francuskom nedeljniku "Pari mač" Karla del Ponte rekla je da su međunarodni posmatrači znali da se priprema masakr u Srebrenici i da nisu ništa učinili da ga spreče.

Glavna tužiteljka Haškog tribunala tada je rekla da je u optužnici protiv bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića nameravala da govori o svim tim stvarima, ali da one procedurom nisu prihvaćene kao formalni dokazi.

Portparol tužilaštva Anton Nikiforov, demantujući izjave tužiteljke date u intevjuu, rekao je da francuski "Pari mač" nije objavio autorizovanu verziju intervjua.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.