Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijačke čestitke: Gde je tu satira?

NOVI SAD -

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, reagujući na prodaju takozvanih navijačkih čestitki na novosadskim ulicama, rekao je da Ministarstvo osuđuje promovisanje nasilja na sportskim terenima. Dok autori čestitki tvrde da je reč o satiričnom tekstu, javnost to tako nije shvatila.

Na huliganske ispade, koji su odavno jedan od najvećih društvenih problema, kreativci iz izdavačke kuće Kartolina tvrde da imaju satiričan odgovor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Stihove u takozvanoj navijačkoj čestitki, koju su uglavnom kupovali maloletnici, prema kojima je biti navijač veoma teško, jer ne voliš familiju, biješ se sa policijom i nemaš devojku, malo ko je razumeo kao satiru.

Roditelji, mediji, policija ali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta tvrde da je reč o relativizovanju posledica huliganskog nasilja.

Navijačke čestitke, nakon pisanja lista Blic, više se ne mogu pronaći u novosadskim knjižarama i paprinicama.

Pominjanje policije i tužilaštva u medijima bio je dovoljan da se sporne čestitke povuku sa rafova.

Ipak, pitanje ne pravne, već društvene odgovornosti izdavača ali i prodavaca ostaje otvoreno: da li je profit od jeftinog humora, potpuno nerazumljivog tinejdžerima, ispred društveno odgovornog ponašanja starijih koji su itekako svesni posledica huliganskog nasilja?

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.