Naučno tehnološki park - mesto gde ideje postaju stvarnost

Izvor: N1 televizija, 15.Jul.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno tehnološki park - mesto gde ideje postaju stvarnost

Naučno tehnološki park Beograd osnovan je u partnerstvu Vlade Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za povezivanje privrede i naučno-istraživačkih i obrazovnih organizacija, transfera znanja, razvoja novih tehnologija, umrežavanja i stimulisanja rasta ekonomije zasnovane na znanju.

Naučno-tehnološki park Beograd prvenstveno je namenjen rastućim tehnološko-razvojnim kompanijama i malim novoosnovanim kompanijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
U parku danas radi 350 mladih talenata, u 29 kompanija. Planovi su da ih bude još više, kao i da se podstakne dolazak inovatora koji će stvoriti nove poslove.

Gordana Danilović Grković, vršilac dužnosti direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd, kaže da program daje rezultate, jer su se svi udružili da daju podršku parku.

"Ono što je važno je da je odabran najracionalniji model, dobra iskustva razvijenih zemalja, koja smo prilagodili našim uslovima", kaže ona.

Ona kaže da su mladi i obrtazovani ljudi potencijal i snaga ove zemlje, kao i da oni dobijaju odlično znanje na svojim fakultetima, ali da nemaju znanje o preduzetništvu, odnosno, ne znaju šta ih čeka kada vode firmu.

"O tome im pomažemo, serija treninga kako to izgleda u praksi. Želimo da se skoncentrišu na razvoj svoje ideje, a ne da troše vreme na šalterima i birokratiju".

Ona kaže da Naučno-tehnološki park ima stopu uspeha 90 odsto i da postoje firme koje su međunarodno poznate.

"Imali smo inženjere povratnike iz inostranstva, umrežavamo ih sa većim firmama", kaže Gordana Danilović Grković.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.