Naučnici: Muškarci su gluplji od žena

Izvor: 24sata, 13.Dec.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici: Muškarci su gluplji od žena

Britanski medicinski časopis "Britiš medikal džurnal" objavio je danas spisak sarkastičnih nagrada koje se dodeljuju "najglupljim" smrtnim slučajevima.

Među 15 slučajeva nalazi se slučaj Kanađanina koji je želeo da proveri čvrstinu stakla na prozoru, tako što je snažno ramenom udario u staklo i pao s 24 sprata.

Jedan Amerikanac iz Detroita udavio se u vodi dubokoj 50 centimetara tako što je glavu uvukao u kanalizaciju u potrazi za izgubljenim ključevima >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << od automobila.

Časopis koji navodi da je razvio "Teoriju o muškarcu idiotu" (Male Idiot Theory) prenosi i primer smrti jednog muškarca koji se ugušio od vršle duge 25 centimetara koju je stavio u usta kako bi je nezapaženo ukrao iz jednog supermarketa.

List u svom božićnom izdanju navodi da su 90 odsto "nagrađenih" muškarci, ali od 332 nagrade, 14 se odnose i na muškarce i na žene. Istraživači su zaključili da je zabrinjavajuća činjenica da su muškarci spremni da "preuzmu nepotreban rizik radi dokazivanja ili samopoštovanja".

Naučnici su rezultate saopštili pošto su pregledali spisak dobitnika Darvinove nagrade u poslednjih 20 godina.

Darvinova nagrada dodeljuje se posthumno onim pripadnicima ljudskog roda koji su doprineli poboljšanju ljudskog genetskog nasleđa time što su sebe lišili života uz pomoć sopstvene gluposti.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.