Izvor: S media, 05.Mar.2012, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici: Moguć je život na Jupiteru

Najnovija istraživanja naučnika su pokazala da na planeti Jupiter postoje uslovi za život. Naime, grupa naučnika je otkrila ledenu površinu na Jupiteru, ispod koje se, prema njihovim verovanjima, nalazi široki okean.

S obzirom na to da je voda prvi znak života, naučnici su sigurni da je na Jupiteru moguć život. Ovo otkrovenje će baciti u gorko razočarenje naučnike koji pokušavaju da otkriju život na drugim planetama.

Nepoznate činjenice o >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poznatim izumima

Naredno ledeno doba tek za 1.500 godina

Na Jupiterovom mesecu ima života

Ipak, istraživači sugerišu da bi kiselost okeana koji su otkrili na Jupiteru mogla da bude prevelika što bi ugrozilo uslove za život. Ukupna kiselost okeana bila bi ista kao konzerva "Koka kole", što, prema rečima naučnika sa Floride nikako ne bi doprinelo prijatnom životu.

"Rezultat kiselosti okeana na Jupiteru sugurno ne bi bio prijatan za život. Najverovatniji preživeli u ovakvim uslovima bili bi neka vrsta mikroba", kaže Metju Pasek, naučnik sa Univerziteta na Južnoj Floridi, koji je jedan od autora studije o mogućnosti života na Jupiteru.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.