Naučite decu da budu vredna

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2017, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučite decu da budu vredna

Iako je sreća divan cilj za dete, on je nedostižan. Sreća je nešto što će doći kao rezultat drugih stvari, ali ne i dobar cilj. Najbolje će biti da decu naučite da budu vredni, produktivni i moralni

Roditelji neretko prave greške u vaspitanju dece tako što svoj život i svoje potrebe stavljaju u totalni zapećak, kako bi mališane učinili srećnim. Ali, spisateljica Dženifer Spenser tvrdi da je sreća nedostižan cilj, pa bi u tom pravcu mame i tate trebalo da razmišljaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a ne da se opterećuju u ime tog cilja.

Bez obzira na to što su se norme roditeljstva promenile, svaki roditelj će reći da mu je najvažnije da mu dete bude srećno - kaže Dženifer. - Iako je sreća divan cilj za dete, on je nedostižan. Sreća je nešto što će doći kao rezultat drugih stvari, ali ne i dobar cilj. Najbolje što možete da učinite za svoje naslednike je da ih naučite da budu vredni, produktivni i moralni, a sreća će doći kao posledica toga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.