Izvor: Blic, 25.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučite da za kratko vreme oblikujete kosu

Naučite da za kratko vreme oblikujete kosu

Ukoliko želite da za najluđu noć imate savršenu frizuru, da ne potrošite mnogo para i ne čekate satima u frizerskom salonu, dovoljno je da poslušate savete Marije Petrovske, modnog frizera i vlasnice frizerskog salona 'Kriejtiv tim'. Ona specijalno za sve čitateljke 'Blica' objašnjava kako da na najbrži i najlakši način oblikujete kosu i izgledate fenomenalno.

B. Tasić

Kratka kosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ukoliko imate kratku kosu, nemojte da mislite da nema rešenja. I vi uz malo mašte i truda možete izgledati glamurozno.

Potrebni su vam vosak, lak za kosu, češalj i fen.

Operite kosu i osušite je fenom. Na ruke nanesite vosak i protrljajte ga rukama da se malo zagreje, a onda počnite sa oblikovanjem. Kosu na zadnjem delu glave gužvajte sve dok ne postane blago talasasta.

Prednji deo češljem začešljajte u stranu prema čelu, zatim nanesite vosak, ali ne gužvajte kosu. Sve to na kraju fiksirajte lakom. Duga kosa

Ukoliko ste ošišani stepenasto ili imate dugu kosu, bilo da je reč o ravnoj ili kovrdžavoj, idealan izbor za vas je frizura 80 - ih.

Potrebno je: češalj, šnalice, fen, pena i lak.

Operite i osušite kosu. Uzmite lagani vosak i nanesite celom dužinom. Jednu stranu začešljajte unazad, zakačite šnalama, a na ostatak kose dodajte penu i lagano je izgužvajte. Ukoliko kosa bude previše vlažna od pene, osušite je fenom da bi zadržala formu, a zatim celu frizuru fiksirajte lakom.

Ukoliko imate kratke šiške, izvijte ih na spolja, a ako su dugačke, prikačite ih šnalicama u stranu.

Ova frizura iz osmdesetih je uvek moderna. Srednja dužina

Idealna frizura za srednju dužinu kose je frizura s kraja osamdesetih, koju je odabrala čak i Madona.

Potrebni su vam fen, četka, nekoliko viklera i lak za kosu.

Operite kosu i dobro je osušite. Zadnji deo isfenirajte okruglom četkom za feniranje na unutra, a prednji deo na spolja. Na prednji deo kose stavite nekoliko viklera kako bi vam frizura trajala što duže.

Zatim nanesite lak, i ako je potrebno, stilizujte frizuru prstima za kraj. Ova frizura je veoma zahvalna. Čak iako je nosite tokom dana, dovoljno je da samo promenite toaletu i spremni ste za izlazak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.