Natalija i Ivan, voditelji jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ u akciji: Kako pravilno postaviti bebi-sedište u auto!(VIDEO)

Izvor: S media, 06.Nov.2012, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Natalija i Ivan, voditelji jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ u akciji: Kako pravilno postaviti bebi-sedište u auto!(VIDEO)

Najveći broj dece, koja stradaju u saobraćajnim nesrećama, nisu pešaci, već putnici u automobilima.

Samo prošle godine u Srbiji je 791 dete stradalo kao putnik, dok su ga mama ili tata prevozili. Jedan broj nastradale dece i ako su bila u odgovarajućem auto-sedištu podleglo je povredama, jer sedište nije bilo montirano po propisima.

- Deca u Srbiji danas najčešće stradaju kao putnici u vozilu. Čak i pri visokim brzinama i pri višestrukom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << okretanju automobila deca mogu da prežive udes bez ozbiljnih posledica ako su ispravno vezana – rekla je gostujući kod Natalije i Ivana u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ Ana Daf iz Udruženja “Roditelj”.

Natalija i Ivan želeli su da im ona otkrije da li roditelji u Srbiji kupuju sedišta koja nisu „dobrog“ kvaliteta ili jednostavno ne znaju kako da ih montiraju.

- Pojedini modeli sedišta su zaista komplikovani za montažu. Najveći broj roditelja ne zna pravilno da ’instalira’ sedište. Tako da nije problem da su sedišta na tržištu loša, već je mnogo važnije znati pravilno postaviti bebi-sedište – naglasila je ona.

Uzevši sve to u obzir, Natalija i Ivan nisu časili ni časa. Iskoristili su gostovanje Ane Daf na Radio S, čvrsto rešeni da i oni nauče kako se pravilno postavlja bebi-sedište. Šta su naučili, gde su se najviše namučili i kako je sve to ispalo na kraju pogledajte:

S media, foto: PrintScr Youtube

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.