Nata Mesarović: Moja plata je 270.000 dinara

Izvor: S media, 09.Jul.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nata Mesarović: Moja plata je 270.000 dinara

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila je da je njena plata 270.000 dinara,ali da je to pitanje nebitno kada se govori o reformi pravosudja, o kojoj je bilo reči na skupu na kojem je učestvovala.

Nakon skupa o reformi pravosudja u hotelu Hajat, Mesarović je tek na uporno insistiranje novinara rekla da zaradjuje 270.000 dinara mesečno i da su svi podaci o platama dostupni na sajtu Kasacionog suda.

Ona je dodala da visina njene plata nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vezana za temu skupa.

Vlast kontroliše sudstvo?!

Više od milion prekršajnih predmeta u toku

Ubuduće krivični postupci godinu dana

"Moja plata nije obuhvaćena programom podele vlasti (tema skupa)", rekla je u šaljivom tonu Mesarović.

Beogradski mediji ranije su navodili da Nata Mesarović, na svim funkcijama, ukupno zaradjuje više od 462.000 dinara, odnosno tri puta više od predsednika i četiri puta više od premijera Srbije.

Prema tim navodima, Mesarović platu zaradjuje u Vrhovnom kasacionom sudu ali se njena primanja uvećavaju naknadama koje dobija za rad u Visokom savetu sudstva, Komisiji za pravosudne ispite i izvesnoj "tajnoj" komisiji Vlade Srbije.

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić tada je rekao da je svaki državni funkcioner obaveza da prijavi svaki dinar koji dobija iz budžeta, čak i prihod koji dobija u komisiji čiji rad nije javan.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.