Nastavnik koji je obljubljivao đake osuđen na 15 godina zatvora

Izvor: Press, 29.Nov.2013, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnik koji je obljubljivao đake osuđen na 15 godina zatvora

Prema toj presudi Apelacionog suda u Novom Sadu od 19. avgusta ove godine, kojom je potvrđena prethodna presuda Višeg suda, Štasni neće smeti da obavlja poziv nastavnika kao i sve poslove u vezi sa obrazovanjem i vaspitanjem deset godina od pravosnažnosti presude.
Štasni je proglašen krivim da je oštetio ukupno 12 maloletne dece, a osuđen je za tri krivična dela zloupotrebe položaja obljubom u produženju, za pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje u produženju i za devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krivičnih dela prikazivanja, posedovanja i nabavljanja pornografskog materijala u produženju.
Osuđeni Štasni nalazi se u pritvoru od 12. maja 2010. godine, navedeno je u saopštenju suda.
Štasni je radio kao nastavnik geografije u osnovnim školama "Jovan Dučić" u Petrovaradinu i "Veljko Vlahović" u Šangaju, a otkriven je kada se jedan od učenika požalio psihologu Savetovališta za mlade, posle jedne tribine.
Apelacioni sud je najpre ukinuo presudu iz 2011. godine, kojom je Štasni bio osuđen na osam godina zatvora i vratio slučaj na ponovno suđenje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.