Izvor: B92, 26.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Škorpionima

Beograd -- Na suđenju Škorpionima svedočio Danilo Šandor, posrednika u prodaji video kasete sa snimkom ratnog zločina.

Suđenje petorici pripadnika paravojne formacije Škorpioni nastavljeno je svedočenjem Šandora, koji je rekao da je sa sugrađanima iz Šida - Miroslavom Grkinićem i Budimirom Crnobrnjom - išao u Tuzlu, gde su njih dvojica od advokata Envera Hogića tražili 500.000 evra za snimak streljanja.

Radi se o snimku ratnog zločina - ubistva šestorice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srebreničkih Muslimana kod Trnova 1995.

Šandor je rekao da je za Hogića cena bila previsoka i da ne zna da li je došlo do isplate traženog novca za kasetu na kojoj se vidi streljanje u mestu Godinjske Bare, kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Upitan zašto danas u sudnici iznosi manje detalja nego u istrazi, Šandor je rekao da mu je u više navrata prećeno, te da se prošli put nije odazvao da dođe na suđenje jer su mu ispred Specijalnog suda nepoznati muškarac i žena rekli da je bolje da ne svedoči jer će "izgubiti glavu".

Optužnica je podignuta na osnovu video snimka streljanja koji su napravili sami Škorpioni, prvi put javno prikazanog na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom u junu 2005.

Suđenje se nastavlja 23. oktobra od 9.30, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.