Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Silviju Šulcu: Ubica tražio da vidi slike mrtvih dječaka

POTSDAM - U sudu u Potsdamu nastavljeno je suđenje Silviju Šulcu (33), optuženom za ubistvo dva dječaka - Muhameda Januzija (4), porijeklom iz BiH, i Eliasa S. (6) iz Potsdama.

Šulc, koji je ulazeći skrivao lice, nije ni u nastavku suđenja želio da se izjašnjava po tačkama optužnice, koje ga terete za teška ubistva.

Jedan od onih koji su imali priliku da prisustvuju suđenju izjavio je za njemačke medije da je Šulc izjašnjavanje o krivici uslovio zahtjevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da mu pokažu slike mrtvih dječaka, s autopsije. Još nije jasan razlog ovog njegovog zahtjeva.

U nastavku suđenja svjedočio je Šulcov poznanik, koji ga poznaje još iz djetinjstva, a koji kaže da je oduvijek bio stidljiv i povučen.

"Nikada nije pričao o djevojkama i ljubavnom životu, čak ni najbližem krugu prijatelja. Sjećam se da me je jednom pitao kako da upozna djevojku preko interneta, tražio je savjet šta bi napisao, međutim, ni od toga nije bilo ništa", posvjedočio je njegov poznanik.

Kaže da je Šulc nikada nije bio nešto posebno druželjubiv.

"Oduvijek je bio vrlo suzdržan i stidljiv. Nikada nije izlazio s nama, nije bio tip za izlaske u diskoteke", rekao je on.

Inače, suđenje je započelo 14. juna, a prvog dana su svjedočile majke ubijenih dječaka. Aldijana Januzi, Mohamedova majka, je svjedočila duže od tri sata. Prvog dana je svjedočila i Anita S., majka dječaka Eliasa.

Podsjećanja radi, mali Mohamed Januzi je nestao 1. oktobra prošle godine ispred Azilantskog centra, gdje je došao s majkom i očuhom da se prijavi za azil. Prema optužnici, Silvio Šulc je iskoristio metež i nepažnju, te odveo Januzija iz prostorija Azilantskog centra. Dijete se, navodno, otimalo, ali on ga je na silu odveo u svoj stan u četvrti Flaming. Tu je, prema navodima optužnice, dao dječaku pilulu za spavanje, nakon čega ga je silovao.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.