Izvor: B92, 23.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Haradinaju

Hag -- Na suđenju trojici komandanata OVK otpočelo svedočenje jednog od prvih komšija optuženog Ramuša Haradinaja.

Svedok optužbe Dragoslav Stojanović je početkom 1998. živeo u kući udaljenoj svega 150 metara od kuće prvooptuženog Ramuša Haradinaja. Nihova imanja su se praktično graničila pošto je Stojanovićev posed bio na kraju sela Dubrava, a posed Haradinajevih na početku susednih Glođana.

Svedok je, kaže, morao da napusti svoju kuću i preseli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u Dečane 24. marta 1998. godine posle jednog okršaja između policije i naoružane grupe koja je delovala sa imanja Haradinajevih. Iz Dečana je narednih dana tek povremeno obilazio svoje imanje kako bi nahranio stoku.

Jednom takvom prilikom, 18. aprila 1998. godine, posetio je svoju kuću sa bratom Mijatom i bratom od tetke Veselinom Stijovićem. Na njih su tada pripadnici OVK otovrili vatru i svu trojicu uhapsili.

Svedok je opisao da je pred kućom bio tučen, pre svega kundacima u stomak, usled čega je, kako je kasnije u prištinskoj bolnici utvrđeno, pretrpeo teške povrede unutrašnjih organa, pa je morao da bude operisan. On i njegova dva brata su odvedeni u kuću Ramuševog strica Smailja Haradinaja u Glođanu gde je, kako je saznao od naoružanih Albanaca koji su ga sprovodili, bio smešten štab OVK.

Svedočenje o događajima koji su usledili svedok će nastaviti u ponedeljak.

Maltretiranje Dragoslava i Mijata Stojanovića i Veselina Stijovića u štabu OVK u Glođanu je jedan od incidenata u kojima je po optužnici Haradinaj lično učestvovao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.