Nastavljeno suđenje Aleksiću

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 15:27

Nastavljeno suđenje Aleksiću

Danas je nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Oštećena M.Đ. je odgovarajući na pitanja advokata odbrane Zorana Jakovljevića iznela detalje seksualnog uznemiravanja od strane Aleksića.

M.Đ. je rekla da je tokom tih radnji želela da se suprotstavi optuženom, ali da nije imala snage jer je, kako kaže, bila paralisana.

Ona je dodala da im je Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksić na predavanjima govorio da moraju da prolaze kroz neprijatne situacije kako bi ojačali sami sebe, zbog čega je, kako kaže, nastavila da ide na časove. Oštećena M.Đ. rekla je da je Aleksić na svojim časovima pričao o školi, životu, veri, ženama kao bićima koja treba da služe muškarcima, ali i o glumicama koje su mu se dopadale.

Svedok je navela da im je optuženi branio da pričaju sa roditeljima o onome što se dešava na njegovim časovima glume, gradeći time autoritet kod polaznika ove škole. M.Đ. je navela da je po dolasku u školu glume bila labilna budući da je, kako kaže, tokom osnovne škole trpela vršnjačko nasilje.

Ona je dodala da je imala bolove u stomaku i da se osećala nelagodno od samog početka kada je trebalo da ide na časove glume.

Na pitanje advokata odbrane zašto je nastavila da ide na časove, oštećena je istakla da je još uvek bila dete i da se borila sa tim osećajem verujući da može da nauči nešto u toj školi. Oštećena je dodala da je od roditelja krila ono što joj se desilo jer je, kako kaže, strahovala za njihovo zdravstveno stanje.

"Osećala sam se poniženo i bezvredno. Sada osećam veliku poniženost. Stravičan je osećaj. Gubljenje kontrole nad svojim telom i svojim emocijama", navela je oštećena.

Ona je istakla da se uznemiravanje dešavalo u dva perioda, prvi septembra 2014. godine, drugi maja 2015. godine, od kojih je samo događaj iz maja 2015. obuhvaćen optužnicom. Sledeće suđenje zakazano je za 19. septembar kada bi trebalo da svedoči oštećena Milena Radulović.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine. Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.