Nastavljeni protesti poljoprivrednika

Izvor: Beta, 02.Jun.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni protesti poljoprivrednika

NOVI SAD, 2. juna 2011. (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika pozvala je ratare da obustave protest i blokade puteva, ali oni nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom pregovora u Vladi Srbije u sredu uveče, rekao je u četvrtak agenciji Beta predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

"Ljudima smo preneli šta nam je rečeno u ministarstvu i to ih ne zadovoljava. Mi smo ih pozvali da odustanu od protesta, ali oni to ne prihvataju", naveo je Kiš.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika "Pančevac" Miodrag Radanov rekao je u četvrtak ujutru da će poljoprivrednici nastaviti da blokiraju puteve u Pančevu i okolini zato što ne priznaju ono što je predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš sa svojim "satelitima" potpisao u ministarstvu.

Oko 1.000 traktora i poljoprivrednika i dalje blokira sve izlaze iz Pančeva prema Beogradu, uz propuštanje vozila hitne pomoći i automobila u kojima su deca.

Zbog protesta je i u četvrtak blokiran medjunarodni granični prelaz Tovarnik-Šid izmedu Hrvatske i Srbije. Granični prelaz do daljnjeg je zatvoren, a putnici i vozila preusmeravaju se na granični prelaz Ilok, izjavio je agenciji Hina načelnik za granicu hrvatske Vukovarsko-sremske policijske uprave Tomislav Iljić.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.