Izvor: B92, 25.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena istraga o Glavašu

Zagreb -- Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec Osijeka Branimiru Glavašu produžio prtivor na još mesec dana.

Usvojen je zahtev tužilaštva da se bivšem komandantu odbrane Branimiru Glavašu produži pritvor za još mesec dana, ali samo zbog posebno teških okolnosti dela.

Portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devičić je rekao da je sudija je u svom rešenju naveo da smatra da ne postoji više razloga za produženje pritvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog opasnosti od uticaja na svedoke, sa obzirom na to da je veći deo svedoka do sada saslušan. "Praktično, ostaje saslušati samo svsedoke odbrane u odnosu na koje ovakav zakonski osnov ne može ni egzistirati", rekao je Devičić.

Istovremeno Glavašev advokat podseća da njegov branjenik ne namerava prestati sa štrajkom glađu dok ne izađe na slobodu, te da nema velikih izgleda da živ dočeka kraj postupka.

Istraga protiv Glavaša je u petak nastavljena pred Županijskim sudom u Zagrebu, svedočenjem bivšeg šefa tajne službe SIS, Josipa Perkovića. Glavaš, iako malo teže govori, ne odustaje pa i dalje dolazi na istražna ročišta.

Ispitivanje svedoka u zagrebačkom procesu u kojem se istražuju ubistva u Sekretarijatu za narodnu odbranu u Osjeku, završiće za desetak dana, kaže Devčić, što znači da od tada sudac Posavec u roku od dve nedelje mora doneti odluku hoće li da podigne optužnicu protiv Glavaša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.