Nastavljen sukob Gojkovićeve i Radulovića, 20 dana kazne

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen sukob Gojkovićeve i Radulovića, 20 dana kazne

Beograd -- Celodnevni sukob predsednice parlamenta Maje Gojković i lidera DJB Saše Radulovića završen je udaljenjem poslanika sa sednice i izricanjem kazne od 20 dana.

Radulović je tokom rasprave o amandmanima na zakone o obrazovanju prvo samoinicijativno napustio sednicu, nakon polemike sa Gojkovićevom i najave novih kazni, da bi po njegovom povratku ponovo došlo do diskusije.

Za razliku od "prve runde", kada je nastavio da polemiše sa Gojkovićevom, iako mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona poručivala da prestane s tim jer će mu izreći treću, uzastopnu opomenu, u nastavku je Radulović ćutao i gestikulacijom pokazivao da ništa ne govori. Gojkovićeva je to ocenila kao nepoštovanje Parlamenta i naložila obezbeđenju da isprati poslanika napolje.

Da sve ne bude tu gotovo pobrinuli su se i Maja Gojković i Saša Radulović, jer za poslanikom nisu ostala zatvorena vrata, pa su građani u direktnom prenosu slušali i o vaspitanju, promaji i činjenici da to "onemogućava da se nastavi rad sednice".

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je na početku današnjeg zasedanja nastavila da izriče opomene poslanicima, pa je Radulović zaradio opomene nakon poslanika DS.

Inače, u Skupštini već treći dan traje rasprava o amandmanima na zakone o obrazovanju, na koje je podneto preko 1.200 amandmana. Radulovićev pokret DJB, između ostalog, u parlamentu insistira da se vrati program besplatnih udžbenika za decu.

Pre Radulovića, Gojkovićeva je izrekla opomene i poslanicima DS, a burno je bilo i tokom prva dva dana rasprave o amandmanima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.