Izvor: B92, 19.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen postupak protiv Glavaša

Zagreb -- Istražni postupak protiv Branimira Glavaša, posle dva meseca, nastavljen u Županijskom sudu saslušanjem 10 svedoka odbrane.

Saslušanje je obavljeno iza zatvorenih vrata, a prema rečima Glavaševog advokata Ante Madunića, nijedan od danas saslušanih svedoka nije teretio njegovog klijenta za zločine navedene u istražnom zahtevu tužilaštva.

Cilj istražnog postupka protiv Glavaša je da ispita njegovu umešanost u mučenja i ubistva dvojice civila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske nacionalnosti u garaži tadašnjeg Sekretarijata za narodnu odbranu Osijek 1991. godine.

Madunić je posle saslušanja izjavio novinarima da veruje da je, "nakon današnjih izjava svedoka, državno tužilaštvo još dalje od dobre optužnice".

On je dodao da o sadržaju izjava ne može da govori, ali da je uglavnom zadovoljan, jer one nisu loše za njegovog klijenta.

Pred istražnim sudijom Zdenkom Posavcem, koji vodi postupak, među svedocima se pojavio i zapovednik Vojnosigurnosno-obaveštajne agencije Gordan Čačić, koji je 1991. učestvovao u odbrani Osijeka.

Istraga u tom postupku bila je privremeno prekinuta početkom decembra zbog Glavaševog teškog zdravstvenog stanja uzrokovanog dugotrajnim štrajkom glađu.

Prema ranijim najavama, postupak istrage trebalo bi da bude gotov sutra saslušanjem poslednjih 10 svedoka obrane.

Nakon toga, sudija Posavec sudski spis treba da vrati Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu, koje je podnelo istražni zahtev i koje na osnovu prikupljenih činjenica treba da donese odluku hoće li da traži nove istražne postupke ili će podići optužnicu.

Osumnjičeni Glavaš, prema preporuci svojih doktora, danas nije prisustvovao istražnom postupku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.