Nastavljamo NAPADE na SVAKU PRETNJU! Lavrov se oglasio o KOLAPSU DŽIHADISTA, pa poslao PORUKU Turcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nastavljamo NAPADE na SVAKU PRETNJU!" Lavrov se oglasio o KOLAPSU DŽIHADISTA, pa poslao PORUKU Turcima

Ministar je naglasio da se režim prekida vatre ne odnosi na teroriste.

Operacija sirijske vojske u Kan Šajkunu ne krši nikakav sporazum, između ostalog, ni onaj između Rusije i Turske o formiranju demilitarizovane zone u Idlibu, saopštio je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

- Što se tiče toga što se dešava u zoni deeskalacije u Idlibu, između ostalog, u području Kan Šajkuna i njegovoj okolini, Sirijska arapska armija koju mi pomažemo ne krši nikakav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dogovor - rekao je Lavrov.

- Najvažnije je da je bez obzira na sve preduzete mere, uključujući stvaranje posmatračkih punktova turskih Oružanih snaga, nastavljeno granatiranje iz idlibske zone, pa i preko glava turskih posmatrača, čak su u nekom stepenu i intenzivirani. Kako bi se prekinula ovakva narušavanja i slične provokacije, izvode se napadi na ciljeve odakle dolaze pretnje, sa sirijske teritorije i sa teritorije naše vazdušne vojne baze - ukazao je on.

- Zato, kada je sirijska vojska likvidirala to žarište u Kan Šajkunu, to je bilo potpuno legitimno i potrebno sa tačke gledišta postizanja ciljeva koje je postavio SB UN za rešavanje sirijske krize - zaključio je Lavrov.

Sutra se očekuje poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Moskvi, gde će prisustvovati otvaranju vojne izložbe "MAKS-2019" i gde će razgovarati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Kako se očekuje, dva lidera će razgovarati o bilateralnim odnosima dveju država, o situaciji u Siriji, posebno u Idlibu, kao i o krizi u Ukrajini.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.