Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se prosvjedi u Hongkongu

Novi sukobi između policije i prodemokratskih prosvjednika izbili su u srijedu u Hong Kongu, a mala skupina maskiranih prosvjednika pokušala je ući u parlament, javljaju lokalni mediji.

Stotinjak policajaca koristilo je palice i plin kako bi rastjerali prosvjednike. Četiri su osobe uhićene.

"Policija snažno osuđuje ovakve vrste akcija prosvjednika koji narušavaju javni red", kaže se u priopćenju. Parlamentarna sjednica predviđena za srijedu je otkazana, kao i posjeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << parlamentu.

Prosvjednici traže da se uvede opće pravo glasa budući da sada postoji povjerenstvo, naklonjeno kineskoj komunističkoj partiji, koje bira podobne kandidate, što prosvjednici drže neprihvatljivim.

Oni su na ulicama od 28. rujna. Njihov broj značajno se otad smanjio ali i dalje se nalaze na tri mjesta te ozbiljno narušavaju promet i ekonomsku aktivnost.

Radi se o najozbiljnijoj političkoj krizi u Hong Kongu od 1997. kada je nad njim Kina dobila suverenitet.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novi sukobi u Hong Kongu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2014

HONG KONG - Manja grupa demonstranata provalila je danas u zgradu administracije Hong Konga, a policija je spriječila ostale da uđu na silu...Novi sukobi policije i demonstranata izbili su samo nekoliko časova nakon što su sudski izvršitelji raščistili dio protestnog kampa u središtu Hong Konga,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.