Nastavlja se suđenje Šakalima

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se suđenje "Šakalima"

Beograd -- U Specijalnom sudu nastavlja se suđenje pripadnicima paravojne formacije "Šakali" optuženima za ubistvo više od sto albanskih civila tokom 1999. u okolini Peći.

Precizirana optužnica iz decembra prosle godine godine okrivljenima stavlja na teret ubistvo više od stotinu albanskih civila u selima Ćuška, Ljubenić, Pavljan i Zahač, tokom aprila i maja 1999. saopštilo je dana Tužilaštvo za ratne zločine.

Optuženi su Toplica Miladinović, Srećko Popović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slaviša Kastratović, Boban Bogićević, Radoslav Brnović, Vidoje Korićanin, Veljko Korićanin, Abdulah Sokić, Milojko Nikolić, Zoran Obradović, Ranko Momić, Siniša Mišić i Dejan Bulatović - pripadnici "Šakala" i rezervnog sastava policije i teritorijalne odbrane.

Rešenjem suda, a na predlog Tužilaštva za ratne zločine za ove slučajeve se vodi jedinstveni krivični postupak, podseća se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.