Nastavlja se rat Milanovića i Plenkovića: On ima sindrom šmrkanja; Ni dva skleka ne može da napravi

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 14:19

Nastavlja se "rat" Milanovića i Plenkovića: "On ima sindrom šmrkanja"; "Ni dva skleka ne može da napravi"

Nakon kraćeg zatišja zbog uskršnjih praznika hrvatski predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković ponovo su pokrenuli javna prepucavanja.

Ovog puta to je bilo zbog nedavne spekulacije švedskih medija da je predsednik Vlade Hrvatske viđen da zameni generalnog sekretara NATO Jesna Stoltenberga.

Milanović je juče novinarima nakon svečane sednice povodom 30. godišnjice osnivanja jedne opštine, na pitanje novinara šta misli da li će Plenković otići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Brisel, odgovorio da bi premijer trebalo o tome da se lično izjasni i da kaže da li je to tačno ili ne.

"To govori čovek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovek koji želi javnosti da kaže informacije o meni, a u biti me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije projektuje pa onda to što njega muči, govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. Ima sindrom šmrkanja. To je dosta važno", rekao je Plenković novinarima.

Prema njegovim rečima, pravo pitanje je kako to da se švedski mediji, koji su lansirali priču o njemu u NATO-u, nisu setili Milanovića.

"On ide na NATO samite u ime Hrvatske, bio je diplomata u hrvatskoj misiji pri NATO-u, ali ga se nisu setili. Kako se njega nisu setili, a ne što su mene uvrstili na taj popis", rekao je Plenković.

Plenković, koji se novinarima obratio povodom Dana Požeško-slavonske županije, upitan je i da komentariše slučaj sudije sa Krka Antona Hlače koji je odložio jedno ročište za nekoliko meseci jer ga je, kako je obrazložio "uhvatila zlovolja" nakon što je video kolika je plata isplaćena za mart.

"Sjajan razlog za neodržavanje ročišta", ironično je primetio Plenković i istakao da su zarade zaposlenima u pravosuđu povećane i da se i dalje vode pregovori s predstavnicima oko novih rešenja.

"Bez obzira na to, krajnje je neprimereno. To je neozbiljno, neodgovorno, to se ne radi", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u najkraćem roku odgovorio je premijeru Andreju Plenković, koji ga je ranije danas optužio da ima "sindrom šmrkanja" i predsedniku izvršne vlasti porucio da je anemičan i bez kondicije da ni dva skleka ne može da napravi.

"Anemični, ne može dva skleka da napravi i onda komentariše tuđa fizička svojstva. Ja to ne radim. Ja imam problema s alergijama, imam ih celi život i šmrcaću i dalje. On će se nekome rugati, ne može dva skleka da napravi, tri čučnja", rekao je Milanović.

A na to što je Plenković rekao da je predsednik države zavidan, Milanović je rekao:

"Na čemu da mu zavidim? Na glupostima koje priča, na zaštiti kriminalaca i sumnjivih tipova? Ja mu ne zavidim na tome. Ja to nisam radio", preneli su hrvatski mediji.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ŽIVI ZA TO DA SE NEGDE PREPARKIRA" Plenković viđen kao novi šef NATO, Milanović "osuo paljbu", premijer mu nije ostao dužan: "IMA SINDROM ŠMRKANJA"

Izvor: Blic, 14.Apr.2023

Nakon kraćeg zatišja zbog uskršnjih praznika hrvatski predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, ponovo su pokrenuli javna prepucavanja, ovog puta zbog nedavne spekulacije švedskih medija da je predsednik Vlade Hrvatske viđen da zameni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.