Nastavlja se istraga pada aviona u Hrvatskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 13:59

Nastavlja se istraga pada aviona u Hrvatskoj

Avion se srušion na minski teren?

U Hrvatskoj je danas počeo policijski, kao i uviđaj Agencije za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju na mestu jučerašnjeg pada aviona 'Cirrus 20' na Kapeli.

Odlučeno je tako jer je, kako je Hini sinoć rekao glavni vazduhoplovni istražitelj Danko Petrin, za samo sprovođenje uviđaja mnogo bolje da se obavi kada je dnevno svetlo, te je dodao da se - nažalost, stradalima više ionako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne može pomoći. -

Petrin je sinoć rekao da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom 'Cirrusa 20', ali da taj tip aviona spada u kategoriju Cesna, odnosno kategoriju aviona do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta, prenosi portal Index.hr.

Spasioci su na tlu pronašli ostatke aviona sinoć nešto posle 19,15 sati na šumovitom predelu Mali Makovnik na planini Kapela u Ličko- senjskoj županiji.

Za sada nema službene potvrde koliko je osoba bilo u avionu, kao ni da li su svi poginuli, ali Hina nezvanično saznaje od vatrogasaca iz potrage da je navodno u avionu bilo troje Holanđana, te da su i registracije aviona.

Komandant PVZ Ogulin Mladen Žilić je danas za HRT potvrdio da je teren gde je pronađen avion teško pristupačan, sneg se dugo zadržava a ima i minski sumnjivih terena.

Sve je počelo juče u 12.30 sati kad je Hrvatska kontrola vazdušne plovidbe uočila da je s radara nestao avion koji je leteo iz Maribora prema Puli, te je odmah o njegovom nestanku obavešten Operativni centar civilne zaštite i organizovana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom Ministarstva odbrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Avion se srušio nakon što se zapalilo gorivo

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2023

ZAGREB - Uviđaj je počeo nešto prije 10 sati, završen je oko 13:15, na mjestu nesreće pronađena je izgorena olupina, nema preživjelih. Tijela su sasvim izgorjela i za identifikaciju će biti potrebna DNK analiza, rekao je glavni inspektor Danko Petrin nakon uviđaja na mjestu pada aviona na šumovitom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.