Nastavlja se haos u Francuskoj: Neprihvatljivo FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 17:05

Nastavlja se haos u Francuskoj: "Neprihvatljivo" FOTO/VIDEO

Širom Francuske održana su okupljanja građana ispred gradskih većnica protiv talasa nereda zbog ubistva tinejdžera alžirsko-marokanskog porekla.

U gradu Persan južno od Pariza, gde su izgrednici razbili prozore na gradskoj većnici i oštetili njenu fasadu, desetine lokalnih stanovnika osudile su nemire.

To je jedno od desetine današnjih sličnih okupljanja građana širom Francuske.

"Urbano nasilje poslednjih dana širom Francuske je neprihvatljivo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je gradonačelnik okupljenim građanima.

Policija je saopštila da je tokom noći uhapsila 157 ljudi, da su povređena tri policajca, dok je 300 vozila oštećeno u požaru, preneo je Rojters.

To je znatno manje uhapšenih u odnosu na više od 700 uhapšenih prethodne noći i više od 1.300 u noći u petak.

Rođaci ubijenog tinejdžera Nahela M. pozvali su na smirenost. Njegova baka je u nedelju pozvala na prekid nereda i rekla da su izgrednici iskoristili Nahelovu smrt kao izgovor da izazovu haos.

Otkako je policajac u utorak ubio 17-godišnjeg Nahela M. zbog toga što navodno nije zaustavio vozilo, izgrednici su palili kuće i automobile, pljačkali prodavnice. Pariska predgrađa i Marsej na jugu su bili žarišta nereda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.